Effektiv redning av flåte med Sealift Rescue

Redning av flåte

I mars 2018 på Stella feltet på britisk sokkel observerte kapteinen på MV Olympic Octopus et flytende objekt som kom trillende bortover sjøen. Det viste seg å være en redningsflåte.

I 50-60 knops vind og 8-10 meter høye bølger valgte kapteinen å bruke Sealift Rescue systemet for å forsøke å plukke opp flåten. Beredskapsfartøyet posisjonerte seg i forhold til flåten slik at redningsmannskapet kunne løfte flåten opp fra sjøen fra en sikker lokasjon på fartøyet. Flåten var heldigvis tom, og hadde mest sannsynlig løsnet fra en installasjon. Redningsmannskapet fjernstyrte Sealift Rescue systemet og hele operasjonen ble gjort på en rolig og skånsom måte. Fra flåten ble observert til den var ombord gikk det kun 12 minutter.

Olympic Octopus fleet.jpg

Sealift Rescue er et effektivt redningsmiddel som har flere funksjoner. Ikke bare kan man redde personer og gjenstander, man kan også plukke opp fullastede redningsflåter. Beredskapsfartøyene MS Nor Solan, MS VOS Famous og MS Olympic Octopus er noen av de som trener på dette jevnlig. Bildene viser flåten som ble observert på sjøen.

Kilder: Rapport fra Hoyland Offshore As

Our Products